İŞGAL Rejimi 10 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Selfit eylemini gerçekleştiren Filistinli gencin 15 yaşındaki kardeşi Nur’un da olduğu ifade edildi.

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Batı Yaka’da direniş eylemlerine katıldıkları için aranan sekiz kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

İşgal güçlerinin ayrıca Selfit eylemini gerçekleştiren Ömer Emin Yusuf Ebu Leyla’nın kentin batısındaki Ez-Zaviye beldesinde yer alan evini yıkmak için ölçülerini aldığı belirtildi.

İşgal güçlerinin eylemin gerçekleştirildiği bölge civarındaki birçok köyün giriş çıkışlarına baskın düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin El-Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde bir kişiyi, Cenin kentinin kuzeyindeki Harube Mahallesi’nde üç genci ve Eski Belde semtinde de bir genci gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçlerinin ayrıca Beytlahim kentinin güneyindeki El-Hıdır beldesinde bir kişiyi ve Nablus’un kuzeybatısındaki Bezarya köyünde iki genci gözaltına aldığı öğrenildi.

Beytlahim kentinin kuzeyindeki El-Izze Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçleri eski esir Muaz Ebu Tarbuş’u gözaltına aldı.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü