İşgal Ordusunun Gazze’ye Saldırıları Devam Ediyor

Katliamlarını gizlemek için internet ve telefon bağlantılarını kesen işgal güçlerinin havadan, karadan ve denizden Gazze Şeridi’ne düzenlediği gelişigüzel saldırılar 22’nci gününe girerken, Filistin direnişi de karadan Gazze Şeridi’ne girmeye çalışan işgal güçlerini püskürttü. 
 

İşgal ordusu Han Yunus kentindeki El-Fera ve El-Karara mahallelerinin ardından Han Yunus Kampı’ndaki bir eve hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası hastanelere bir şehit ve çok sayıda yaralı geldiği ifade edildi.
 

İşgal ordusu savaş uçakları Cibaliya’da bir eve hava saldırısı düzenlerken enkaz altında 20 civarında şehit olduğu kaydedildi.
 

İşgal ordusu topçusunun da Gazze Şeridi’nin doğusunu vurmaya devam ettiği belirtildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal ordusunun havadan, karadan ve denizden daha önce görülmemiş bir şiddette gerçekleştirdiği saldırıların Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ve Gazze kentinin batısında yoğunlaştığını söyledi.
 

Gazze Şeridi’nin doğusunda sınırı geçmeye çalışan işgal ordusu tanklarına karşı koyan direniş güçleriyle işgal ordusu askerleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.
 

Filistinli gazeteci Basil Halef, dün gece çatışmaların yaşandığı El-Bureyc Kampı’nın doğusundaki bölgeden bu sabah döndüğünü, sınıra iki kilometre kadar yaklaştığını ve işgal güçlerinin karadan Gazze Şeridi’ne girdiğini görmediğini ifade etti.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü