Corbyn: İKTİDAR Olursak FİLİSTİN’i Tanıyacağız

İngiltere İşçi Partisi Genel Başkanı olarak ilk yurt dışı gezisini Ürdün’e gerçekleştiren Corbyn, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ürdün’deki Filistinlilerin kaldığı en büyük mülteci kampını ziyaret ettiğini belirterek:

“Bir sonraki İşçi Partisi hükümeti, İsrail-Filistin anlaşmazlığında iki devletli çözüme yönelik önemli bir adım olarak, Filistin’i devlet olarak tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın büyükelçiliği taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı için “büyük bir hata” olduğunu yazan Corbyn, “Gazze üzerindeki ablukanın kaldırılması ve Filistinlilerin normal hayata dönmesi için çalışmalıyız” dedi.

Öte yandan, İngiliz kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William, Kudüs’e yapacağı ziyaretin ayrıntılarını paylaşmış, Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesini “işgal altındaki Filistin toprağı” olarak tanımlamıştı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı ise ziyaretle ilgili yazılı açıklama yaparak, Prens William’ın işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret ediyor olması, “Kudüs’ün işgal altındaki Filistin’in ayrılmaz bir parçası olduğunun resmi ispatıdır” denilmişti. Açıklamada ayrıca İngiltere’nin bu duruşundan duyulan memnuniyet dile getirilmişti.

İlgili Haberler

Blinken Siyonist İsrail İçin Ortadoğu Turunda

İngiltere’de Yüz Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü

HAMAS: ABD Rejimi, İsrail Katliam Suçuna Ortak