HENİYYE: Bedeli Ne Olursa Olsun DÖNÜŞ YOK!

Heniyye, Balfour Deklarasyonu’nun yıldönümü münasebetiyle biri Gazze’de ve diğeri Beyrut’ta eşzamanlı olarak düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Ulusal Uzlaşı Dönemi” adıyla yeni bir dönemin başladığını duyurdu.

Uzlaşının tamamlanması için Hamas’ın ne gerekiyorsa yapacağını ifade eden Heniyye, “Bedeli ne olursa olsun geri dönüş yok. Bölünmüşlük hali geride kaldı” dedi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı, uzlaşının tüm Filistinlileri ve Filistin’in her yanını kapsaması gerektiğini ifade ederek, kendilerini toparlayarak güçlerini ispat etmek ve Siyonist işgalcinin dayattığı meydan okumalara birlik ve bütünlük içinde karşı koymak istediklerini söyledi.

Sivil, siyasi, askeri ve ekonomik ayakları olan kapsamlı bir direniş programı benimsenmesi çağrısında bulunan Heniyye, Gazze’nin direniş için stratejik bir hazine ve güç biriktirdiğini dile getirdi.

Tüm Arap ve İslam ülkelerini kapsayacak bölgesel bir açılımın zorunlu olduğunu belirten Heniyye, Filistin davasının bölgedeki çatışmalardan uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler

Hamas, İsrail Ordusunun İddialarını Yalanladı

HAMAS: İsrail’in Cinayetleri Karşılıksız Kalmayacak

HAMAS: Paris Konferansı Sonuçlarını Değerlendiriyoruz