HAMAS: Siyasi GÖZALTILAR Suç Sayılmalı!

Hamas, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da hareket üyelerine yönelik gözaltı furyasını kınadı.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin evlere baskın düzenleyerek direnişçilerin ailelerini darp ettiğine ve evlerdeki eşyalara zarar verdiğine dikkat çeken Hamas, bunun Filistinlilere yakışan bir davranış olmadığını ifade etti.

Hamas, Filistinli ailelerin bu tür kötü muameleyi sadece işgal güçlerinden görmeye alışkın olduklarını belirtti.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da hareket üyelerini hedef alması üzerine bir bildiri yayınlayan Hamas, gözaltına alınanlara vahşi bir şekilde işkence yapıldığını açıkladı.

Gözaltına alınanlara yapılan işkencelerin ve kötü muamelenin Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin sadistçe hareket ettiğini gösterdiğini belirten Hamas, güvenlik birimlerinin görevinin Filistinlileri işgal güçlerinden ve Yahudi yerleşimci çetelerden korumak olması gerektiğine işaret etti.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da yaptıklarının kabul edilemez olduğunu kaydeden Hamas, Filistinli gruplara ve toplumun önde gelen şahsiyetlerine çağrıda bulunarak siyasi gözaltıların suç sayılmasını istedi.

Hamas, “Filistinli bir annenin Filistin Yönetimi zindanlarındaki oğlunun serbest bırakılması için yedi gündür açlık grevi yapmasından bahsetmek çok ayıp” dedi.

İlgili Haberler

Hamas, İsrail Ordusunun İddialarını Yalanladı

HAMAS: İsrail’in Cinayetleri Karşılıksız Kalmayacak

HAMAS: Paris Konferansı Sonuçlarını Değerlendiriyoruz