HAMAS: Filistin Halkı İçin Hezimet YOK!

Evkaf Bakanlığının 2018 yılında hafızlığını tamamlayanlar için İslam Üniversitesinde düzenlediği ödül töreninde konuşan Hamas lideri El-Hayye, Filistin halkının Kur’an’ı hıfz ederek ümmetin kimliğini korumakla şeref duyduğunu belirterek, kuşatma ve tehditlerin rotası Kudüs olan Gazze’yi yoldan çıkaramayacağını ifade etti.

El-Hayye konuşmasında Evkaf Bakanlığına kız ve erkek hafızların kimlik bilgilerinin şen alacağı bir ansiklopedi hazırlamasını ve bu iş için de Gazze’den başlamasını önerdi.

Törende konuşan Evkaf Bakanı Yardımcısı Dr. Hasan Es-Sayfi “bugün Allah’ın kitabını hıfz eden 550 hafızın mezuniyetine şahit oluyoruz. Bunlarda 395’i 2018 yılı içinde hıfzını tamamladı. Bu nesil ‘Dönüş Nesli’ ismini alıyor. Çünkü bu nesil yenilmeyecek ve azmi de kırılmayacaktır” dedi.

Bakanlığın şimdiye kadar kıraat, tecvit, rivayet, sened ve Kur’an kaideleri dallarında 1000’den fazla kurs düzenlediğini ve şimdiye kadar 9000 kişinin mezun olduğunu hatırlatan Es-Sayfi “Evkaf Bakanlığı şu anda 546 hafızlık merkezini yönetmekte. Buralarda 10 bin 200 kız ve erkek öğrenci okumaktadır. 3200’ü erkek öğrenci, 7000’i ise kız öğrencidir” dedi.

Törenin ardından dereceye giren öğrencilere ödüller dağıtıldı.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü