HAMAS: Esir Takasına Dair İsrail İle Temas YOK!

Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki ofis başkanı Yahya Sinvar, Pazar günü yaptığı açıklamada, Siyonist rejimle mahkumların değişimi konusundaki görüşmelerin olduğunu reddederek; “Bu rejim, bu konuda karar vermeye kadir değil.” diye belirtti.

Yahya Sinvar, bir internet sitesine açıklamalarda bulunarak; “Siyonistler bu ‘stratejik’ davada önemli kararlar vermeye kadir değil. Onların bütçeyi onaylayabilen bir hükümeti bile yok. Ancak biz, mahkumlarımızı serbest bırakmaya hazırız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.

Bu sözler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinde görevli ve esirlerle görevli koordinatör Yron Bloom’un iddialarına cevap olarak verildi. Siyonist taraf, Pazar günü sabahı erken saatlerde Hamas ile tutsakların değişimi konusunda yapılan dolaylı görüşmelerde iyi ilerleme kaydettiklerini iddia etmişti.

Netanyahu hükümeti, Hamas’ın esir olarak tuttuğu Siyonist askerlerin ailelerine, onların serbest bırakılacaklarına dair söz verdi ve kabine değişikliği için halk desteği kazanmak için bu önemli karara ihtiyaç duyuyor gibi görünüyor. Tel Aviv’in krizi çözmedeki son beş yıldaki başarısızlığı, ailelerin güçlü protestolarına yol açtı ve hatta geçtiğimiz günlerde Hamas’ın esir tuttuğu Hedar Golden’in annesi, Yron Bloom’a karşı ciddi itirazda bulundu.

İzzeddin el-Kassam direniş grubu, 2016 yılında 4 Siyonist askerin yanlarında esir olarak tuttuklarını açıkladı. Fakat onların yaşadıklarını veya öldüklerini dair bir açıklamada bulunmadı. Hamas, özellikle uzun hapis cezasına çarptırılan Filistinli mahkumların serbest bırakılması karşılığında bu askerlerin teslim etmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler

Filistinli Esirler Siyonist İsrail’in İşkencelerini Anlattı

Siyonist Rejim Bazı Esirleri Serbest Bıraktı

Siyonistler Filistinli Esiri Döverek Öldürdüğünü İtiraf Etti