Geçen Ay 341 Filistinli Daha Tutuklandı

Filistin’deki esirlerle ilgili kurumlar tarafından hazırlanan raporlara göre geçtiğimiz Eylül ayında işgal güçleri tarafından aralarında 32 çocuğun da olduğu 341 Filistinli vatandaş tutuklandı.

Filistin Esirler Kulübü ve Esir İşleri Heyetinin de aralarında olduğu bir grup insan hakları ve esir işleri kurumları tarafından hazırlanan raporda, işgal güçlerinin, sadece Eylül ayında 341 Filistinliyi farklı gerekçelerle tutukladığına yer verildi.

Hazırlanan raporda tutuklanan Filistinli vatandaşlardan 117’si işgal altındaki Kudüs’ten, 25’i Ramallah’tan, 80’i El-Halil’den, 28’i Cenin’den ve 30’unun da Beytülahim’den olduğu kaydedildi.

İsrail işgal güçleri, işgal altındaki Batı Şeria başta olmak üzere Filistin’de İslami faaliyetlerde bulunan ve hukuksuzluğa karşı sesini yükselten Filistinli vatandaşlara karşı sistematik olarak baskın ve tutuklama operasyonları gerçekleştiriyor.

İsrail hapishanelerinde, aralarında 39’u kadın, 155’i çocuk, 350’si idari tutuklu olmak üzere 5000’e yakın Filistinli esir bulunmakta.

Ayrıca işgalci İsrail hapishanelerinde 300’ü kronik rahatsızlıklardan mustarip, 10’u kanser hastası yaklaşık 700 de Filistinli hasta esir var.

İlgili Haberler

HAMAS: Filistin Halkını Tasfiye Etmek İsteyenler Yargılanmalı

Hamas: Aksa Tufanı Taşlı İntifadanın Devamı

İsrail Baskınlarında 1 Şehit 15 Yaralı