GAZZELİ GAZETECİLER, Filistin Yönetimini Protesto Etti

Gösteriye katılan gazeteciler ve hukukçular, Ramallah’ta güvenlik güçlerinin dün göstericilere ve gazetecilere şiddet kullanarak müdahalesini protesto etti.

Forum Başkanı Imad El-İfranci gösteride yaptığı konuşmada, şehitlerin ve işgal zindanlarında yatan esirlerin Filistin mahkemelerinde yargılanmasını kınayarak, dün Ramallah’ta yaşananların karar mercileri için utanç verici bir leke olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmenin bazı sonuçlarının dün Ramallah’ta görülmüş olabileceğini belirten El-İfranci, Batı Yaka’daki meslektaşlarıyla dayanışma için bu gösteriyi düzenlediklerini bildirdi.

El-İfranci, Filistinli gazetecilere saldırının kabul edilemez olduğunu kaydederek, yaşananları skandal olarak nitelendirdi.

Kadın gazeteci Bisan Eş-Şerafi ise Demokratik Gazeteci Platformu adına yaptığı konuşmada, dün Ramallah’ta mahkeme binası önünde gazetecilere ve göstericilere saldırının gazetecilere yönelik ilk ihlal olmadığına dikkat çekti.

Eş-Şerafi, gazeteci Sami Es-Sai’nin vücudunda Filistin Yönetimi’ne bağlı istihbarat birimi zindanında gördüğü işkencelerin izlerinin bulunduğunu ifade etti.

İlgili Haberler

Han Yunus’ta Operasyon – Siyonist Askerler Öldürüldü

Gazze’de Şehit ve Kayıp Sayısı 36 Bini Geçti

Siyonistler Son 24 Saatte 164 Gazzeliyi Şehit Etti