Gazze’den Arap Birliği Sekreterine Davet

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Arap Birliği Genel Sekteri Ahmed Ebu’l-Gayt’ı Gazze Şeridi’ni ziyarete davet etti. Heyet temsilcilerinin davetiyeyi Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali’ye teslim ettiği belirtildi.

Heyet, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Arap Birliği’nden Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması ve Gazze halkına yardım için çalışmasını, Batı Yaka’daki Yahudi yerleşim planlarına ve Kudüs’ü Yahudileştirme girişimlerine karşı çıkmasını, Filistin halkının direnişini desteklemesini istedi.

Heyet ayrıca Arap Birliği’ni işgal rejiminin Filistinli sivillere, özellikle de Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılan göstericilere ve işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlere yönelik işlediği cinayetler dolayısıyla kınanması ve hesaba çekilmesi için diplomatik ve siyasi girişimde bulunmaya davet etti.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Arap Birliği Genel Sekreteri’ne gönderilen mektupta Gazze Şeridi’ndeki insani durum ve Filistin toplumunun içinde bulunduğu güçlükler hakkında bilgi verildiğini ifade etti.

Heyet temsilcilerinin Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali’yle yaptıkları görüşmede Filistin davasına yönelik tehditlerin de ele alındığı bildirildi.

İlgili Haberler

İsrail’in Lübnan Saldırısında 6 Kişi Şehit Oldu

Yemen Direnişi, İsrail’e Yardım Götüren ABD Gemisini Vurdu

Yemen Ensarullah Direnişi: ABD ve İngiltere Hedefimizde