Bakanlık, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, maruz kaldıkları boğucu yakıt krizinin tüm sağlık hizmetlerine olumsuz etkisi olacağını ifade etti.
Ellerinde kalan yakıtı mümkün olan en iyi şekilde değerlendirebilmeye çalıştıklarını kaydeden Sağlık Bakanlığı, yakıt krizini yönetmek için teknik ekiplerin “B” planını uygulamaya başladıklarını söyledi.
Planın sağlık hizmetlerinin verildiği binalarda daha küçük hacimli jeneratörlerin kullanılmasını içerdiğini bildiren Sağlık Bakanlığı, kemer sıkma planının hizmetlerin Şubat ayı ortalarına kadar devam etmesini sağlayacağını açıkladı.
Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde uygulanan ve 8 ila 12 saat arasında değişen günlük elektrik kesintileri nedeniyle bakanlığın her ay 450 bin litre yakıta ihtiyacı olduğunu belirtti.
Elektrik kesintilerinin günlük 20 saatin üzerine çıkması halinde her ay 950 bin litre yakıta ihtiyacı olduğunu kaydeden bakanlık, yakıt krizinin diyaliz gibi birçok üniteyi etkilediğine ve 700’den fazla hastanın haftada üç kez diyalize girmek zorunda olduğuna dikkat çekti.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, kuvözlerde tutulan 113 bebeğin ve yoğun bakımda yatan 100 hastanın hayatının da tehlikede olduğunu ifade etti.