GAZZE’de Mültecilerin %92’si TOPRAĞINA Döneceğine İnanıyor

Gazze’deki El-Aksa Üniversitesi Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin elde ettiği rakamlara göre Filistinlilerin yüzde 82’sinin dönüş hakkı konusunda bilgi sahibi olduğu ve bunun da söz konusu hakkın güçlü bir temele sahip olduğuna işaret ettiği belirtildi.

Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin yaptığı ankete göre Filistinli mültecilerden yüzde 98’i işgal güçlerince 1948’de çıkarıldıkları topraklara dönme hakkından vazgeçmediğini bildirdi.

Anket sonuçlarına göre Filistinli mültecilerden yüzde 72’sinin tehcir edildikleri kentler, beldeler ve köyler hakkında bilgi sahibi olduğu ve yüzde 91’nin dönüş hakkının gerçekleşeceğine inandığı ifade edildi.

Ankete katılanlardan yüzde 92,5’inin Birleşmiş Milletler’in Filistinli mültecilerle ilgili kararlarının uygulamasının dönüş hakkının gerçekleştirilmesini sağlayacağını düşündüğü, yüzde 72’sinin ise dönüş hakkının BM kararlarıyla gerçekleştirilebileceği konusunda iyimser olmadığını söylediği kaydedildi.

Anket sonuçlarına göre Filistinli mültecilerden yüzde 55,4’ünün dönüş hakkının gerçekleştirilmesi için en iyi yolun direniş olduğuna inandığı, yüzde 22’sinin de direnişle birlikte müzakereler yürütülmesi görüşünde olduğu açıklandı.

İlgili Haberler

Han Yunus’ta Operasyon – Siyonist Askerler Öldürüldü

Gazze’de Şehit ve Kayıp Sayısı 36 Bini Geçti

Siyonistler Son 24 Saatte 164 Gazzeliyi Şehit Etti