GAZZE’yi Kuşatmadan Kurtarmak AHLAKİ Bir Vazife!

Sorumluluğun uluslararası topluma ait olduğunu bildiren El-Hudari, Gazze Şeridi’nin kurtarılması için acilen müdahalede bulunulması gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Cemal El-Hudari, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, raporların Gazze Şeridi’ndeki insani ve ekonomik durumu yansıttığını fakat bunun yeterli olmadığını belirtti.

Acil kurtarma planları için pratik adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken El-Hudari, Gazze Şeridi’nde iki milyondan çok insanın yaşadığını ve sağlık, ekonomi, eğitim başta olmak üzere hayatın her alanını etkileyen olumsuz durumdan doğrudan etkilendiğini bildirdi.

El-Hudari, Gazze Şeridi’nde kişi başına düşen gelirin 2 dolar olduğunu ve bunun da dünyadaki en düşük rakam olduğunu açıkladı.

Binlerce ailenin günlük yiyecek ekmek bulamadığına dikkat çeken El-Hudari, Gazze Şeridi’nde fakirlik oranının yüzde 85’e ulaştığını, ilaç ve tıbbi malzemenin yüzde 50’sinin tükendiğini söyledi.

Milletvekili El-Hudari, Gazze Şeridi’ndeki fabrika ve atölyelerin yüzde 90’ının abluka ve hammadde yokluğu nedeniyle kapalı olduğunu, 350 bin kişinin işten çıkarılarak işsizler ordusuna katıldığını ifade etti.

İlgili Haberler

Gazze Halkının Yüzde 71 Kritik Açlık Seviyesinin Altında

İsrail Şifa Hastanesini Esir Kampına Çevirdi

Abluka Nedeniyle Gazzeli Bebekler Peş Peşe Ölüyor