GAZZE Etrafında 15 Noktada YANGIN

Bugün sabahtan itibaren gönderilen yakıcı uçurtmalar ve balonlar yüzünden, işgalcilerin Gazze çevresindeki yerleşim merkezlerinde 15 yangın çıktığı ve işgal yönetiminin itfaiye ekiplerinin bu yangınları kontrol altına almakta zorlandıkları ifade edildi.

Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin haber sitesinde yayınlanan haberlere göre işgal yönetiminin itfaiye ekipleri söz konusu yangınları kontrol altına almaya çalışıyor. Fakat henüz tümünü kontrol altına alabilmiş değil.

Yangınlardan ikisinin Gazze’nin güney sınırının yakınında ve 1948’de işgal edilmiş toprakların içinde yer alan Keysofim yahudi yerleşim merkezinde meydana geldiği siyonistlere ait haber kaynaklarında daha önce dile getirilmişti.

Bu iki yangına Filistinli gençlerin gönderdiği yakıcı uçurtmaların veya balonların neden olduğu belirtilmişti.

İkindi vakitlerinden sonra da kuzeydeki Sderot ve Nir Am yahudi yerleşim merkezlerinde iki ayrı yangın çıktığı ifade edildi. Burada yangınların çiftliklerin ağıllarına yaklaşması üzerine ağılların tahliye edildiği belirtildi.

Filistinli gençlerin Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek ve Gazze üzerindeki ablukayı kırmak amacıyla toplandıkları çadırlardan gönderilen balonların ve uçurtmaların işgalcilerin tarafında ciddi maddi hasarlara neden olduğu dile getirildi.

İlgili Haberler

Tel-Aviv’de Direniş Eylemleri – 19 Siyonist Yaralı

El Halil’de Silahlı Direniş Eylemi

El-Halil’de 4 İsrail Askeri Araçlı Eylemde Yaralandı