GAZZE 2018 Yılı Ekonomisi – 300 Milyon Dolar ZARAR!

Gazze şeridine dayatılan kuşatma ile halk mücadele komitesi Başkanı Cemal Hızri, korsan İsrail 2018 yılında Gazze şeridinin ekonomisine 300 milyon dolar zarar verdiğini açıkladı.

Pazar günü bu açıklamayı yapan Gazze şeridine dayatılan kuşatma ile halk mücadele komitesi Başkanı Cemal Hızri, siyonist rejim halâ Gazze şeridine sanayi sektörünün ihtiyacı olan ham maddelerin ve temel ihtiyaçların girişini engellediğini, bu durum fabrikaların yüzde 90 kadarının zarara uğramalarına ve sorunların artmasına sebebiyet verdiğini kaydetti.

Hızri, Filistinlilerin gelirlerinin azalması ve en az 300 bin kadar işçinin ve eğitimli insanın işini kaybetmesi yüzünden bölgede nakit sıkıntısı şiddetle arttığını, hali hazırda Gazze şeridinde işsizlik oranı yüzde 65 seviyesine ulaştığını, bölgede yüzlerce fabrika ve işletme kapandığını vurguladı.

Gazze şeridine dayatılan kuşatma ile halk mücadele komitesi Başkanı Cemal Hızri’nin belirttiğine göre Gazze şeridinde her insanın günlük geliri iki dolardan daha azdır. Bölge halkının yüzde 85 kadarı yoksulluk çizgisinin altında yaşam mücadelesi veriyor.

Gazze şeridi 2006 yılından bu yana siyonist rejimin karadan, havadan ve denizden kuşatması altında bulunuyor. Bölge halkı bu yüzden facianın eşiğine geldikleri anlaşılıyor.

İlgili Haberler

Gazze Halkının Yüzde 71 Kritik Açlık Seviyesinin Altında

İsrail Şifa Hastanesini Esir Kampına Çevirdi

Abluka Nedeniyle Gazzeli Bebekler Peş Peşe Ölüyor