Gazze Halkının Bu Cuma Sloganı: YÜRÜYÜŞ DEVAM EDİYOR!

Gazze halkı Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşleri kapsamında yapılan faaliyetlere katılmak için sınırda kurulan eylem çadırlarına akın etti.

Kaynaklar, Gazze halkının Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin 23’cü cuması etkinliklerine katılmak için Gazze sınırında kurulan beş eylem çadırına erken saatlerden itibaren gelmeye başladığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 120 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakanlık yaralılardan bazılarının durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti

Faaliyetlerle ilgili açıklama yapan Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti, işgalcinin yürüyüşleri başarısız kılma çabalarına meydan okuyan halkın eylem çadırlarına akın ettiğini hatırlattı.

Heyet açıklamasında “işgal altındaki bir halk işgal, saldırı, kuşatma, zulüm ve komplo altında olduğu sürece silahı bir kenara bırakamayacağı gibi bu konudaki öfkesi de dinmemelidir. Hakkını kaybeden, celladından medet uman zarar etmiştir. Hâlbuki onun hakkı celladından daha güçlüdür” ifadesini kullandı.

Bütün halkın tek bir tavır göstererek kuşatmanın ve yaptırımların kaldırılmasını istediğini ve bunun minnet değil doğal bir hak olduğunu belirten Heyet, savaşa hazırlık ve işgale karşı direnişin de işgal altında olan bir halkın hakkı olduğunu kaydetti.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşlerinde şimdiye kadar 171 kişi işgal güçlerinin saldırıları sonucu şehit olurken, 18 binden fazla kişi de yaralandı.

İlgili Haberler

Gazze Gençleri, Yakıcı Balonları Yine Kullanıyor

Gazze Yarın “Kudüs Başkentimiz” Sloganıyla Yürüyecek

Büyük Dönüş Yürüyüşü Gazze’de Tekrar Başlıyor