GAZZE’de Balıkçılardan 3 MİL Kararına Tepki

Ayyaş yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini 3 mile indirme kararını “haksız ve insanlık dışı” olarak niteledi.

Bu kararın,işgalci İsrail’in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’deki balıkçıların durumunu daha da kötüye götüreceğini belirten Ayyaş, balıkçıların daha önce avlanma mesafesinin 6 mile indirilmesinden dolayı sorunlar yaşadığını, şu an izin verilen 3 milin ise kumluk alana denk geldiğini ve neredeyse tamamen balıktan yoksun olduğunu dile getirdi.

Ayyaş, uluslararası kuruluşlara, Filistinli balıkçılara 9 mil ötesinde avlanmalarına izin vermesi için acilen İsrail’e baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Gazze’deki Balıkçılar Sendikası verilerine göre, bölgede yaklaşık 50 bin kişinin geçimi, 4 bin balıkçı tarafından sağlanıyor.

Sendika Başkanı Ayyaş, gece yaptığı açıklamada, İsrail yönetiminin, Gazze Şeridi açıklarındaki avlanma mesafesini 9 milden 3 mile indirme kararının kendilerine tebliğ edildiğini söylemişti. Ayyaş, uygulamanın bugün itibarıyla başlayacağının kendilerine iletildiğini aktarmıştı.

İlgili Haberler

Gazze Halkının Yüzde 71 Kritik Açlık Seviyesinin Altında

İsrail Şifa Hastanesini Esir Kampına Çevirdi

Abluka Nedeniyle Gazzeli Bebekler Peş Peşe Ölüyor