FİLİSTİNLİ Esirler AÇLIK Grevine Hazırlanıyor

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, henüz işgal zindanlarındaki gerginliğe son verecek bir anlaşma sağlanmadığını ve İsrail medyasının öne sürdüğü iddiaların tamamen, esirlerle dayanışma durumunu psikolojik yönden etkisiz hale getirmek ve bir gevşemeye neden olmak amacıyla ortaya çıkarılmış yalanlardan, asılsız söylentilerden ibaret olduğunu dile getirdi.

Merkez’in basın sözcüsü Riyad El-Eşkar’ın yaptığı basın açıklamasında, cezaevleri idaresiyle dün gece geç saatlere kadar yapılan sıcak pazarlıktan bir sonuç çıkmadığı ifade edildi. Açıklamada cezaevleri idaresinin sunduğu teklifin sadece koğuşlara yönetimin gözetiminde genel bir telefon konulması olduğu, diğer isteklerin ve tartışma konularının ise İsrail seçimlerinden sonraya bırakılmasının teklif edildiği belirtildi.

Esirlerin işgal yönetiminin vaatlerini yerine getirmemesi sebebiyle cezaevleri idaresinin teklifini kabul etmediği ve başta sinyal kesici aletlerin kaldırılması ve son dönemde esirlere uygulanan cezaların kaldırılması başta olmak üzere bütün isteklerinin bir kerede kabul edilmesi hususunda ısrar ettikleri ifade edildi.

El-Eşkar, yarın esirler hareketinin, liderleri arasından seçecekleri bir grupla açlık grevi başlatma hazırlığı içinde olduğunu, bir hafta sonra da su almamak suretiyle tehlikeli bir sürece gireceklerini dile getirdi.

El-Eşkar, Filistin halkından ve bütün direniş gruplarından herhangi bir söylentiye kulak asmadan esirler hareketine destek vermelerini istedi.

İlgili Haberler

Filistinli Esirler Siyonist İsrail’in İşkencelerini Anlattı

Siyonist Rejim Bazı Esirleri Serbest Bıraktı

Siyonistler Filistinli Esiri Döverek Öldürdüğünü İtiraf Etti