Filistinli BİLGİSAYAR Mühendisine Uluslararası APPLE Sertifikası

Hamas liderlerinden Adnan Ebu Tabbane’nin oğlu Mühendis Enes Ebu Tabbane, Bilişim Teknolojisi ve Bilgisayar (APPLE TEACHER) alanında uluslararası sertifika aldı. Mühendis bu diplomayla Uluslararası Apple Macintosh şirketinden diploma alan ilk Filistinli ve Arap olma unvanını da almış oldu.

Filistin Politeknik Üniversitesi konuyla ilgili internet üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Mezunlarımızdan birinin uluslararası ödül almasından iftihar ediyoruz. Mezunlarımız dünya çapında bilişim teknolojisi ve bilgisayar alanında en güzel ödülleri almaya devam ediyorlar. En son Mühendis Enes Ebu Tabbane Apple şirketinin eğitimcileri desteklemek için düzenlediği yarışmada üst düzey bir sertifika aldı.”

Açıklamada ayrıca Filistinli Politeknik Üniversitesi’nin, daha önce hiçbir Arap ve Filistinlinin kazanamadığı böylesine önemli bir belgeyi alan mezunlarından biri olan Enes’le iftihar ettiği dile getirildi.

Her türlü baskı, zulüm, yıldırma ve sindirme çabalarına rağmen Filistinliler direniş meydanında olduğu gibi, eğitim alanında da önemli başarılara imza atmaya devam ediyorlar.

İlgili Haberler

HAMAS: Filistin Halkını Tasfiye Etmek İsteyenler Yargılanmalı

Hamas: Aksa Tufanı Taşlı İntifadanın Devamı

İsrail Baskınlarında 1 Şehit 15 Yaralı