FİLİSTİN Halkından SOSYAL Güvenlik Yasasına PROTESTO

Sloganlar atan göstericiler yasanın iptal edilmesini, hükümetin, Çalışma Bakanının ve Sosyal Güvenlik Konseyi Başkanı Memun Ebu Şehla’nın istifa etmesini istediler.

Sosyal Güvenlik Yasasına Karşı Filistin Girişimi üyesi Amir Hamdan yaptığı açıklamada “Protesto gösterileri üç gün sürecek. Perşembe günü başlayan gösteriler Cumartesi gününe kadar sürecek. Protesto gösterilerine bütün iller katılım gösterecek. Bu kanuna karşı çıkanlar için kendilerini ifade etmeleri, kanunun iptal edilmesi ve şimdiki haliyle reddedilmesi için bir fırsattır” dedi.

Hamdan “Filistin davasını çepeçevre kuşatan uluslararası tehlikelerin gölgesinde, siyasi ve ekonomik durumun ortada olduğu bir süreçte bu kanunun şu anda bu haliyle kabul edilmesini reddediyoruz ve iptal edilmesini talep ediyoruz. İşsizliğin yüksek olduğu, ekonominin kötüye gittiği bu süreçte çıkarılan bu kanun var olan krizlere yeni ekonomik krizler eklemekten başka bir şeye yaramayacaktır” ifadesini kullandı.

Hamdan açıklamasında, El-Hamdallah hükümetinin marifetiyle daha önce zarar görmeyenlerin de bu kanunla zarar göreceğini hatırlatarak, kanunun Filistin iç barışını tehdit ettiğini kaydetti.

İlgili Haberler

HAMAS: Filistin Halkını Tasfiye Etmek İsteyenler Yargılanmalı

Hamas: Aksa Tufanı Taşlı İntifadanın Devamı

İsrail Baskınlarında 1 Şehit 15 Yaralı