Filistin Güvenliği, Gazze Sınırında Tatbikat Yaptı

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, olası sürpriz bir güvenlik tehdidi halinde yapılması gerekenlerin tatbikatının gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Iyad El-Bezm, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, tatbikatla güvenlik güçlerinin olası tehditlere karşı hazırlıklarının test edildiğini söyledi.

Filistin İçişleri Bakanlığı Operasyonlar ve Güvenlik Dairesi de yayınladığı bildiride, “Düşmanların güvenliği ve kamu düzenini bozma girişimlerine karşı “C” planı uygulanıyor” dedi.

Bildiride, tatbikat gereği tüm güvenlik birimlerinin seferber edildiği ve güvenlik görevlilerinin evlerinden çağrıldığı ifade edildi.

Kaynaklar muhabirleri başta polis olmak üzere güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi girişlerini kapattığını ve kavşaklarda kontrol noktaları kurduğunu kaydetti.

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş da İçişleri Bakanlığı’nın dün akşamdan itibaren ikinci bir emre kadar Gazze Şeridi sahillerinin balıkçılara kapatıldığı bilgisini ilettiğini ve balıkçıların karara uymalarını istediğini söyledi.

İlgili Haberler

Han Yunus’ta Operasyon – Siyonist Askerler Öldürüldü

Gazze’de Şehit ve Kayıp Sayısı 36 Bini Geçti

Siyonistler Son 24 Saatte 164 Gazzeliyi Şehit Etti