FİLİSTİNLİ Gruplardan AZZAM’a Tepki

Filistinli milli ve İslami gruplar, Filistin Yönetimi ve Fetih yetkililerinin Gazze Şeridi’ne yönelik tehdit içerikli açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Fetih liderlerinden Azzam El-Ahmed, son açıklamasında Gazze Şeridi’nin isyan bölgesi ilan edilmesi ve mümkünse havasının dahi kesilmesi gerektiğini söylemişti.

Filistinli gruplar, yayınladıkları bildirilerde El-Ahmed’in açıklamalarının gerginliği yükseltici, Gazze Şeridi’ne ve direnişe karşı kin dolu olduğunu belirtti.

İslami Cihad Hareketi, Azzam El-Ahmed’in açıklamalarının sadece işgal rejimine ve Filistin davası düşmanlarına hizmet ettiğini söyledi.

Hareket liderlerinden Ahmed El-Müdellel verdiği demeçte, söz konusu açıklamaların Yüzyılın Anlaşması’na zemin hazırladığını ifade etti.

Azzam El-Ahmed’in Gazze Şeridi için dile getirdiği temenniyi daha önce İzak Rabin’in de temenni ettiğini kaydeden El-Müdellel, Rabin’in Gazze Şeridi’nin deniz tarafından yutulması temennisini hatırlattı.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Azzam El-Ahmed’in açıklamalarının Filistin’in yararına olmadığını belirterek, Gazze Şeridi’ne ve halkına yönelik yaptırımlara derhal son verilmesi gerektiğini bildirdi.

Demokratik Cephe liderlerinden Mahmud El-Halef yaptığı açıklamada, Gazze halkının günlük hayatının siyasi çekişmelerin dışında tutulması ve Filistin uzlaşısının sağlanması çağrısında bulundu.

Filistin El-Ahrar Hareketi ise El-Ahmed’in açıklamalarının Filistin Yönetimi’ni gasp eden ve Filistin halkı aleyhine yürütülen bir komploya öncülük eden çetenin ne kadar aşağılık olduğunu gösterdiğini söyledi.

İlgili Haberler

Abbas, İntifada Eylemlerini Önlemek İçin İsrail’e Bilgi Sızdırıyor

El-Fetih Yetkilisinden İtiraf: Seçimleri Kaybedeceğiz!

Direniş Abbas’a Çağrı Yaptı: İsrail İle Aramıza Girme!