FİLİSTİN’de Yılı – 295 ŞEHİT, 29 Bin Yaralı…

Birleşmiş Milletler İnsanî Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA)’nin Filistin’deki bürosu tarafından yayınlanan rapora göre 2018 yılında Filistin topraklarında siyonist işgal güçlerinin silahlarıyla 295 Filistinli şehit olurken 29 bin Filistinli de yaralandı.

OCHA’nın Filistin’deki bürosu tarafından yayınlanan rapora göre bu sayı işgal rejiminin 2014’te gerçekleştirdiği saldırıdan sonraki dönemde bir yıl içinde gerçekleşen en fazla yaralanma ve ölüm sayısı niteliği taşıyor. Yaralanma sayısı ise OCHA’nın 2005’te Filistin topraklarında çalışmalarını başlatmasından bu yana geçen süre içinde bir yıl içinde gerçekleşen en fazla yaralanma sayısı niteliğinde.

2018 içinde şehit edilenlerden 180 kişi yani tüm şehitlerin %61’i, yaralananlardan da 23 bin kişi yani tüm yaralananların %79’u Gazze’nin doğu sınırlarında gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü ve Ablukayı Kırma gösterilerine yönelik saldırılarda işgalcilerin silahlarına hedef oldu.

Yine OCHA raporuna göre şehit edilenlerden 57 kişi yaralananlardan da yedi bin kişi 18 yaşın altında.

Rapora göre 2018 içinde yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik, ölüme, yaralanmaya veya maddi zarara neden olan 265 saldırısı kaydedildi. Bu sayı ise 2017’de gerçekleştirilen saldırılara nispetle %69 artış olduğunu gösteriyor. Bu saldırılar yüzünden bir kadın şehit edildi, 115 kişi yaralandı, 7900 ağaç ve 540 araç zarar gördü.

Rapora göre işgal güçleri Batı Yaka’da 459 binayı gasp etti veya yıktı. Bunların da çoğunluğu C bölgesinde veya Kudüs’te yer alıyor.

İlgili Haberler

HAMAS: Filistin Halkını Tasfiye Etmek İsteyenler Yargılanmalı

Hamas: Aksa Tufanı Taşlı İntifadanın Devamı

İsrail Baskınlarında 1 Şehit 15 Yaralı