Ebu Dakka, bu yakınlaşmaların abluka altında olan, yoksullukla boğuşan ve bölünmüşlüğün yıkıcı etkileri altında kalan Gazze’yi kurtarmayı amaçladığını, bunun siyasi yakınlaşmalarla kesinlikle bir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.
Isam Ebu Dakka, Mısır’la yakınlaşmaların ulusal formül konusunda bölünmüşlüğü ve ayrılmayı daha da kökleştirdiği yolundaki söylentilerin gerçekle bir ilgisinin olmadığını dile getirdi.
Ebu Dakka açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Olanlar, Gazze’nin yaşadığı ekonomik, toplumsal ve insanî sorunlar ile ilgilidir. Bunlar bölgeye uygulanan ablukanın ve parçalanmışlığın sebep olduğu durumun bir sonucudur. Özellikle elektrik, ilaçlar, geçiş kapıları, Gazze’ye ticari malların sokulması, tamamen yardım amaçlı ve insani boyutlu birtakım projelerin hayata geçirilmesi için Mısır’la bir ittifak sağlanması amacıyla çaba harcanmaktadır.”
Aynı zamanda Mısır’la yakınlaşma görüşmeleri için gönderilen heyetin üyelerinden olan Ebu Dakka, Mısır tarafından kendilerinin isteklerine olumlu bir yaklaşımın gözlemlendiğini ifade ederek; “Gazze’de durumun istikrar kazanmasının kendilerinin de yararına olacağını söylediler. Güvenlik şartlarının elverdiği ölçüde yardım etmeye çalışacaklar” dedi.