Direniş İle Siyonistler Arasında Yoğun Çatışmalar Sürüyor

Gazze’deki direniş güçleri karadan operasyon düzenleyen siyonist işgal güçlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Gazze Şeridi’nin farklı noktalarında işgal güçleriyle Filistinli mücahitler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Güneyde Hanyunus bölgesinde çatışmalar gerçekleştirilirken kuzeyde de işgal güçleriyle çatışmaların sürdüğü bilgisi verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, direniş güçleri iki önemli noktada işgal güçlerine sıfır noktadan saldırı gerçekleştirmeyi ve bazılarını katletmek bazılarını da yaralamak suretiyle onlarca askerlerini etkisiz hale getirmeyi başardı. 

Direniş güçlerinin işgalcilerin Ra’im askeri üssüne füze saldırıları gerçekleştirdikleri bildirildi. 

Kassam Tugayları’na mensup mücahitlerin Hanyunus şehrinin kuzeyinde toplanan bir işgalci asker grubunun üzerine yoğun bir şekilde füze saldırıları gerçekleştirdikleri belirtildi. 

Hanyunus’un doğu ekseninde bir işgal tankı El-Yasin 105 füzesiyle vuruldu. 

Hanyunus şehrinin doğusunda Kassam mücahitleri iki işgalci askeri pusuya düşürmeyi başardı. 

Kassam Tugayları, mücahitlerinin Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde yer alan Beyti Lahiya tarafından sızmaya çalışan işgalcilere ait 12 askeri aracı imha ettiklerini duyurdu. 

Kassam mücahitleri Hanyunus şehrinin kuzeyinde de işgalcilerin bir asker nakil aracını ve bir Mirkafa tanklarını El-Yasin 105 füzeleriyle vurmayı başardılar. 

Hanyunus şehrinin doğusunda 4 işgalci asker mücahitler tarafından pusuya düşürülürken, bu şehrin doğu ekseninde de işgalci askerlerin gizlendiği bir ev otomatik silahlarla ve füzelerle vuruldu. 

Bunların dışında da birçok noktada işgal güçlerine önemli askeri kayıpların verdirildiği saldırılar gerçekleştirildi. 

İşgal ordusu 2 askerinin daha öldürüldüğünü itiraf etti. Dün de 7’si subay olmak üzere 9 askerinin öldürüldüğünü itiraf etmişti. Ancak işgal ordusunun askeri kayıplarının yüzde doksandan fazlasını gizlediği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler

Kiryat’taki Direniş Eyleminde 3 Ölü 3 Yaralı

Kudüs’te Silahlı Eylem – 1 Ölü 8 Siyonist Yaralı

Gazze’de 1 Siyonist Subay İle 2 Asker Öldürüldü