ÇAD Cumhurbaşkanı “SÖZ VERDİĞİ” Gibi İşgalci İSRAİL’de

Siyonist İsrail’le diplomatik ilişkisi bulunmayan Çad’ın Cumhurbaşkanı İdris Debi, Kudüs’te Netanyahu ile bir araya geldi. Netanyahu yaptığı açıklamada “Afrika’nın kalbine ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Ramazan Bursa’nın aktardığına göre işgalci İsrail Başbakanı Netanyahu: “Bu tarihi bir toplantıdır ve gerçekleştirdiğimiz bir başka diplomatik başarıdır. Bu, ortaya koyduğumuz çabaların sonucu olan önemli bir ziyarettir.”

1972’de Siyonist İsrail’le diplomatik ilişkileri kesen Çad’ın son dönemde Tel Aviv’le  yakınlaşması gözle görülür hale gelmişti. Haaretz’e konuşan Çadlı yetkililerin ‘Cumhurbaşkanı Debi’nin Tel Aviv ziyaretinin asıl amacının güvenlik meselelerini konuşmak olduğunu söylediğini’ aktardı.

Siyonist İsrail, bir taraftan Afrika ülkeleri ile ilişkileri geliştirirken diğer taraftan da Arap ülkeleri ile ilişkileri önemli bir seviyeye taşıdı.

Siyonist Netanyahu, Umman’a yaptığı ziyaret sonrası başka Arap ülkelerine de ziyaret yapacağını açıklamıştı.

İsrail Kanal 2 televizyonuna konuşan, isminin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yönetici, Tel Aviv’le Bahreyn’nin diplomatik ilişkileri başlatmak için görüştüğünü açıklamış ve Siyonist İsrail Ekonomi Bakanı da Nisan 2019’da yapılacak konferans için Bahreyn’e davet edildi.

İlgili Haberler

İsrail’in Lübnan Saldırısında 6 Kişi Şehit Oldu

Yemen Direnişi, İsrail’e Yardım Götüren ABD Gemisini Vurdu

Yemen Ensarullah Direnişi: ABD ve İngiltere Hedefimizde