BÜYÜK DÖNÜŞ, Filistin’i Dünya Gündemine Taşıdı

Hamas’a mensup milletvekili Tafiş yaptığı açıklamada, gösterilerin işgalcinin onları durdurmadaki başarısızlığı nedeniyle yaşadığı bocalamayı ortaya koyduğu gibi, sivil ve masum insanları katleden işgalcinin maskesini de düşürdüğünü belirterek, yürüyüşlerin kadın ve erkeğiyle, büyük ve küçüğüyle, genç ve yaşlısıyla bütün Filistin halkının devam eden komplolara rağmen dönüş hakkından asla vazgeçmeyeceği intibaını uyandırdığını söyledi.

Tafiş sözlerini şöyle sürdürdü: “Filistinlilerin Kudüs’ün Endülüs olmasına izin vermeleri mümkün değildir. Çünkü Filistin’deki devrimci gençlik misyon olarak kendine ağlama ve sızlamayı seçmemiştir. Aksine işgalcinin gasp ettiği hakkını geri almayı uygun bulduğu yol ve yöntemle geri almada ısrar ediyor.”

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerini sürdüren gençlere mesaj gönderen Tafiş, “Aslında onların bizim mesajımıza ihtiyaçları yok. Bütün dünya onların verdiği mesajı almıştır. İşgalci ve komplocular ne kadar barbar ve zalim de olsalar, buna karşı Filistin halkının derin asaletini ortaya koydular” dedi.

Batı Yaka’da Filistin Yönetimi güçlerinin direnişçilere yönelik baskılarına da değinen Tafiş, bu tür baskı ve kovalamacaların başarısızlık ve hayal kırıklığıyla sonuçlanacağını, bunu yapanların er ya da geç hatalı davrandıklarını anlayacaklarını, düşmanı ve işgalciyi razı etme uğruna yaptıklarının tarihin ve gelen insanların lanetiyle karşılaşacağını hatırlattı.

İlgili Haberler

Gazze Gençleri, Yakıcı Balonları Yine Kullanıyor

Gazze Yarın “Kudüs Başkentimiz” Sloganıyla Yürüyecek

Büyük Dönüş Yürüyüşü Gazze’de Tekrar Başlıyor