BALON Direnişi, İŞGAL Toprağında Yangın Çıkardı!

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken Filistinli gençlerin akşam saatlerinde sınırın diğer tarafına gönderdikleri yangın çıkarıcı balonların sınıra yakın Yahudi yerleşkelerinde iki yerde yangına yol açtığı belirtildi.

İşgalcilere ait internet sitesinin haberinde, Gazze Şeridi’nden uçurulan yangın çıkarıcı balonun Merchavim Yahudi Yerleşkesi’nde büyük bir yangına yol açtığı ifade edildi.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberde ise balonların Shaar HaNegev Yahudi Yerleşkesi’nde yangın çıkardığı bildirildi.

Gazze Şeridi’nden gönderilen balonlar ve uçurtmalar Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin başladığı 30 Mart 2018’den bu yana işgal altındaki topraklarda yüzlerce yangına yol açtı.

Filistinli gençlerin basit araç gereçlerle yaptığı ve kuyruğuna yanıcı madde bağlayarak sınırın diğer tarafına gönderdiği uçurtmalar ve balonlar işgalciler için kabus olmaya devam ediyor.

Uçurtmaların ve balonların çıkardığı yangınlar binlerce dönüm arazinin yanmasına ve işgalcilerin milyonlarca şikel zarara uğramasına sebep oldu.

İlgili Haberler

Gazze Gençleri, Yakıcı Balonları Yine Kullanıyor

Gazze Yarın “Kudüs Başkentimiz” Sloganıyla Yürüyecek

Büyük Dönüş Yürüyüşü Gazze’de Tekrar Başlıyor