Arabistan, İsrail’den Füze Sistemi Alma Peşinde

Siyonist rejim hava savunma sisteminin Direniş’in füzelerine karşı yetersiz kalmasından muzdaripken, Riyad yönetimi hava savunma sistemlerini bir arabulucu aracılığıyla satın almak için bir anlaşma imzaladı.

Ray el-Yevm haber merkezinin bildirdiğine göre, bilgilendirilmiş diplomatik çevrelerin yaptığı açıklamaya göre; Siyonist rejim ile Suudi rejimi arasında İHA’ların düşürülmesi konusunda, ileri düzeyde Siyonist teknik bilgi alışverişinde bulunmak için özel bir anlaşma yapılmaktadır.

Haberin içeriğine göre bu anlaşma, Batılı ve Avrupalı bir arabulucu aracılığıyla Suudi Arabistan petro-dolarlarıyla müzakere ediliyor ve arabulucu anlaşmanın bürokratik boyutlarıyla ilgileniyor.

Bu kaynaklar, Suudi Arabistan’ın Siyonist rejime ait silahları ve füze savunma sistemlerini bu aracı aracılığıyla satın almak için bir anlaşma yapmak istediğini belirtti. Lakin, Siyonist rejim şu anda Filistinli ve Lübnanlı Direniş güçlerinin füzelerine karşı füze sistemlerinin yetersizliğinden dolayı çaresiz durumdadır.

Haberde belirtildiğine göre İsrail, anlaşmayı doğrudan gerçek şirketler aracılığıyla yapmaya çalıştı, ancak arabuluculuk yapmak için önemli adımlar atıldı.

Bilgilendirilmiş kaynaklara göre, bu anlaşma önümüzdeki birkaç hafta içinde yürürlüğe girecek.

İlgili Haberler

İsrail’in Lübnan Saldırısında 6 Kişi Şehit Oldu

Yemen Direnişi, İsrail’e Yardım Götüren ABD Gemisini Vurdu

Yemen Ensarullah Direnişi: ABD ve İngiltere Hedefimizde