AKSA Üzerinde İSRAİL’in Hiç Bir Otoritesi YOK!

Kudüs’teki İslami Vakıflar ve Mescid-i Aksa İşleri Konseyi, Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçilerine ve temsilcilerine işgal rejimi mahkemelerinin Mescid-i Aksa üzerinde herhangi bir otoritesi olmadığını bildirdi.

Konsey üyeleri, Kudüs’teki Şer’i Mahkeme binasında Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçileri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantı sonrası yayınlanan bildiride, Mescid-i Aksa’nın toprağının altı ve üstüyle sadece Müslümanlara ait olduğu, Yahudilerin Mescid-i Aksa’da hiçbir hakları bulunmadığı vurgulandı.

İslami Vakıflar ve Mescid-i Aksa İşleri Konseyi, Rahmet Kapısı Mescidi’nin Mescid-i Aksa’nın bir parçası olduğunu ve her müslümanın Mescid-i Aksa’nın dilediği yerinde namaz kılma hakkı olduğunu açıkladı.

Bildiride ifade edildiğine göre, İslami Vakıflar ve Mescid-i Aksa İşleri Konseyi, Ürdün Kralı’nın Mescid-i Aksa konusundaki ilkeli tavrına övgüde bulundu.

İslami Vakıflar ve Mescid-i Aksa İşleri Konseyi ayrıca İsrail resmi kurumlarının ve İsrail sağının her geçen gün büyüyen kışkırtmalarının ve şiddete teşviklerinin din savaşına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kudüs kenti ve Mescid-i Aksa günlük olarak işgalcilerin ihlallerine maruz kalırken, son olarak işgal mahkemesi Rahmet Kapısı’nın kapalı kalmaya devam etmesi yönünde karar verdi.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı