Aksa Tufanı Esirlerin Kurtuluşu İçin Başladı

Hamas önde gelen liderlerinden Salih el-Aruri yaptığı önemli konuşmalarda Aksa Tufanı Savaşı’nın Mescid-i Aksa’nın savunulması ve esirlerin serbest bırakılması için olduğunu belirtti.

Hamas siyasi dairesi başkan yardımcısı Salih el-Aruri, direniş savaşçılarının Aksa Tufanı Savaşı’nın başlangıcında yaptığı önemli bir konuşmada şunları söyledi: Gazze Şeridi’ndeki direniş savaşçıları Mescid-i Aksa’yı savunmak ve Filistinli tutukluları serbest bırakmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Hamas’ın siyasi ofisinin yardımcısı şunları ekledi: Aksa Tufanı Savaşı, Siyonist rejimin işlediği suçların cevabıdır.

El-Aruri, bu savaşta son sözün Batı Şeria’da olduğunu ve Batı Şeria’daki tüm Siyonist yerleşimlerle çatışmaya girebileceğini belirtti.

 Salih el-Aruri konuşmasının devamında şunları ifade etti: Başta Batı Şeria’daki direniş savaşçıları olmak üzere hepimizin bu mücadeleye katılması gerekiyor.

İslami Direniş Hareketi Siyasi Ofisi Başkan Yardımcısı, tüm İslam ve Arap ülkelerini Mescid-i Aksa fırtınasına karşı mücadeleye katılmaya çağırdı.

Yayınlanan raporlara göre. Filistin direniş güçleri bu sabah Gazze çevresindeki kasabalardan birine girmeyi başardı ve Gazze civarında bir İsrail ordusu askerini de yakaladı. Yayınlanan görüntülerde ölü ve yaralı sayısının fazla olduğu görülüyor. İsrail işgal medyası 15 Siyonistin yaralandığını doğruladı.

Hamas’ın İzzettin el-Kassam Tugayları, bugün bu operasyonun başladığını duyurarak işgal altındaki topraklara girmeyi başardı ve işgalcilere karşı benzeri görülmemiş bir operasyon başlattı.

El-Kassam taburlarının komutanı şunları söyledi: Siyonistleri ortadan kaldırmanın ve onları Filistin’den atmanın zamanı geldi.

İlgili Haberler

Filistinli Esirler Siyonist İsrail’in İşkencelerini Anlattı

Siyonist Rejim Bazı Esirleri Serbest Bıraktı

Siyonistler Filistinli Esiri Döverek Öldürdüğünü İtiraf Etti