ABD Hazine Bakanı: İRAN’a Karşı İSRAİL’i Korumalıyız

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin yaptığı konuşmada; bu ülke yönetimini “İsrail’in en büyük dostu” olarak niteleyerek, İran’ın füze programına karşı konulmasına vurgu yaptı.

Amerikalı yetkili; ABD için İsrail’den daha iyi hiçbir ortağın olmadığını, Başkan Trump’ın İsrail’in en büyük dostu olduğunu kaydetti.

ABD Hazine Bakanı sözlerinin devamında; ABD Başkanı’nın nükleer anlaşma çerçevesinde İran’a yönelik yaptırım muafiyetlerini artık imzalamayacağını açıkladığını hatırlatarak, Başkan’ın sadece İsrail değil, komşuları ve diğer ülkeleri İran’ın balistik füzeleri ve terörizm ihracı karşısında güvenliğinin korunmasından emin olmak istediğini kaydetti.

ABD Hazine Bakanı iddialarının devamında terörizmle ilgili olarak bakanlıkta yaptırımlar ve yaptırım yönetimi üzerine odaklanan 700 kişinin çalıştığını, yaptırımların çok önemli ve etkileyici araçlar olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler

MOSSAD: İsrail, Suriye Muhalifi El-Kaide Üyelerini Tedavi Etti

Netanyahu ve Suç Ortakları İdam Edilmeli

Hizbullah Saldırılarında İsrail’de 8800 Bina-Yapı Yıkıldı