ABBAS’ın Güvenlik KOORDİNASYONU İsrail’i Rahatlatıyor

Şeyh Kemal El-Hatib yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’da yaşananların daha önce benzerinin görülmediğini, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerini artırdığını, Arap ve İslam devletlerinin ise vurdumduymazlık içinde olduklarını ifade etti.

İşgal rejiminin Arap ve İslam ülkeleri ile Filistinlilerin içinde bulunduğu durumu fırsat bildiğini kaydeden El-Hatib, uluslararası toplumun da ikiyüzlü davrandığını ve İsrail’e destek olduğunu belirtti.

El-Hatib, işgalcilerin iyice azgınlaşmalarının ve Mescid-i Aksa’yı hedef almalarının Siyonist projenin Allah’ın izniyle yakında tarihten silinmesine yol açacağını bildirdi.

İşgal subaylarından birinin elinde içki şişesiyle Mescid-i Aksa’ya girmesinin Haçlıların Mescid-i Aksa’ya içki şişeleriyle girmelerini hatırlattığını söyleyen El-Hatib, Mescid-i Aksa’yı atlarını bağladıkları ahıra dönüştüren, namazı ve ezanı yasaklayan Haçlıların yenildiklerini ve çekip gittiklerini hatırlattı.

Şeyh Kemal El-Hatib, işgalcilere seslenerek, “Sizin işgaliniz diğerlerinden farklı değildir” dedi ve işgalin yakında sona ereceğini ifade etti.

Filistinli lider, tarihin işgalcilerle işbirliği yapanları ve cinayetleri karşısında sessiz kalanları da affetmeyeceğini belirtti.

İlgili Haberler

Abbas, İntifada Eylemlerini Önlemek İçin İsrail’e Bilgi Sızdırıyor

El-Fetih Yetkilisinden İtiraf: Seçimleri Kaybedeceğiz!

Direniş Abbas’a Çağrı Yaptı: İsrail İle Aramıza Girme!