ABBAS, Hamas’tan SİLAH Bırakmasını İstedi

Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk sosyal paylaşım sitesi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “ABD Başkanı özel temsilcisi de Hamas’tan gerçek dünyaya katılması için silahlarını bırakmasını ve Gazze’yi Filistin Yönetimine teslim etmesini istemişti. Bu talep Siyonistlerin de talebidir. Ancak Mahmut Abbas neden bizden böyle talepte bulunuyor?” dedi.

Ebu Merzuk devamla “Daha da tuhaf olanı bu insanların düşmana hizmet etmeleri ve onların taleplerini karşılıksız gerçekleştirmeleridir. Nitekim düşmanla güvenlik koordinasyonu da böyledir. Şahsi çıkarları için bu hizmetleri sunmaktadırlar” ifadesini kullandı.

Mahmut Abbas geçen Pazar günü Ramallah şehrinde düzenlenen Fetih Merkez Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, Hamas’ın Gazze’de silah ve güvenlik dâhil Gazze ile ilgili dosyaları tamamen kontrol altına almalarını reddetmesi durumunda Gazze’de olup bitenden sorumlu olmayacaklarını Mısır tarafına bildirdiklerini ifade etmişti.

ABD Başkanı Trump’ın Ortadoğu Barış Temsilcisi Jason Greenblatt da geçen Perşembe twitter hesabında yaptığı açıklamada, Hamas’ın Gazze’deki otoriteyi Filistin Yönetimi’ne bırakması ve silahsızlanması gerektiğini söyledi.

Greenblatt açıklamasında “Hamas gerçek dünyaya katılmak istiyorsa önce şiddeti bırakması, İsrail’i tanıması, daha önce imzalanan antlaşmalara uyacağı taahhüdünde bulunması gerekir. Hamas’ın gerçek bazı kararları alma zamanı artık gelmiştir” dedi.

İlgili Haberler

Hamas, İsrail Ordusunun İddialarını Yalanladı

HAMAS: İsrail’in Cinayetleri Karşılıksız Kalmayacak

HAMAS: Paris Konferansı Sonuçlarını Değerlendiriyoruz