Abbas-Fetih Yönetimi Gazze’ye İLAÇ-MAMA Naklini Kesti

Er-Re’y Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Eczaneler Genel Müdürü Münir El-Beraş, Ramallah’taki Sağlık Bakanlığı’nın Gazze’ye ilaç ve bebek maması gönderilmesinin durdurulduğunu söyledi ve bunun siyasi bir karar olduğunu açıkladı.

El-Beraş, konuyla ilgili olarak Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın Ramallah’taki Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Kararın felakete yol açabileceğini ve halkın tümünü etkileyeceğini ifade eden El-Beraş, özellikle müzmin hastaların ve çocukların karardan büyük zarar göreceklerine dikkat çekti.

İlaç krizinin her geçen gün daha da büyüdüğünü kaydeden El-Beraş, üç aydır Gazze’ye ilaç gönderilmediğini hatırlattı.

Ramallah’taki ve Nablus’taki depolarda bol miktarda ilaç bulunduğunu ve söz konusu ilaçlar arasında Gazze’ye gönderilmesi gereken ilaçlar da olduğunu bildiren El-Beraş, hastanelerin dün kendisine 17 çeşit kanser ilacının tükendiği bilgisini ilettiğini söyledi.

Gazze Şeridi’ne ilaç göndermeyi durdurmanın sadece işgalcilere hizmet ettiğini dile getiren El-Beraş, sağlık sektörünün siyasi çekişmelerin dışında tutulması ve kriz daha da büyümeden çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

El-Beraş, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın uluslararası kurumlara durumun tehlikesi hakkında bilgi verdiğini açıkladı.

İlgili Haberler

Gazze Halkının Yüzde 71 Kritik Açlık Seviyesinin Altında

İsrail Şifa Hastanesini Esir Kampına Çevirdi

Abluka Nedeniyle Gazzeli Bebekler Peş Peşe Ölüyor