68 SİYONİST Yahudi MESCİDİ AKSA’ya Baskın Yaptı

Kudüs’teki Vakıflar ve İslami İşler Dairesi medya sorumlusu Firas Ed-Dibs, onlarca Yahudi yerleşimcinin işgal polisinin ve özel kuvvetlerin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini söyledi.

Ed-Dibs, işgal polisinin 66 Yahudi yerleşimcinin El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girmesine izin verdiğini bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıklarını belirten Ed-Dibs, bu sabah ayrıca işgal istihbaratından iki görevlinin de baskına katıldığını açıkladı.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

İlgili Haberler

Esir Siyonist Kadın Askerler Netanyahu’dan Savaşı Durdurmasını İstedi

Siyonist Yerleşimciler Bir Filistinliyi Şehit Etti

Siyonistler Filistin İşgal Topraklarından Kaçıyor