Geçen Ay 65’i ÇOCUK 410 Filistinli TUTUKLANDI

Mayıs ayı sonunda da baskın ve tutuklamalarına devam eden işgal güçleri El-Halil’de Filistin Esir Merkezi Müdürü gazeteci Usame Şahin, siyasi analist Hişam Eş-Şirbati ve gazeteci Musab Kafişe’yi tutukladılar.

Gazze’deki tutuklamalar

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü araştırmacı ve aktivist Riyad El-Eşkar yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Gazze’den 33 kişiyi tutukladıklarını, bunlardan 18’inin Gazze’den Kıbrıs’a doğru denize açılan Kuşatmayı Kırma gemisindeki yolcular olduğunu, aralarında kadınların da olduğu bu tutukluların kaptan hariç hepsinin daha sonra serbest bırakıldığını ifade etti.

El-Eşkar, işgal güçlerinin Gazze açıklarında avlanan 4 balıkçıyla, Erez kapısından çıkış yapan ve ikisi hasta 3 kişiyi tutuklarken, geri kalanların ise Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde sınıra yaklaşan gençler olduğunu kaydetti.

Kadın ve çocuklar

Riyad El-Eşkar açıklamasında, işgalcinin kadın ve çocukları hedef almayı sürdürdüğünü hatırlatarak, merkezin kayıtlarına göre işgal güçlerinin 65 çocuğu tutukladığını, bunlardan Ramallah’tan olan Muhammed Fadl Temimi’nin (15) daha önce kafasına isabet eden mermi nedeniyle birkaç ameliyat geçirdiğini belirtti.

El-Eşkar’ın verdiği bilgiye göre tutuklananlar arasında 12 kadın da var. Bunlardan Yasemin Eymen Ken’an 16 yaşındayken, yaralı olan Havle Sabih (43)’in durumu onu zindana girmekten alıkoyamadı.

İşgal zindanlarındaki Esir Hareketi şehitlerine de değinen El-Eşkar, Siyonist işgal askerlerinin darp etmesi sonucu beyin kanaması geçiren ve durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden Aziz Musa Uveysat’ın (53) şehit olmasıyla zindanda şehit olanların sayısının 216’ya yükseldiğine dikkat çekti.

İlgili Haberler

Filistinli Esirler Siyonist İsrail’in İşkencelerini Anlattı

Siyonist Rejim Bazı Esirleri Serbest Bıraktı

Siyonistler Filistinli Esiri Döverek Öldürdüğünü İtiraf Etti