5200 YAHUDİ İşgalci Geçen Ay MESCİDİ AKSA’ya Baskın Yaptı

Raporda, Eylül ayında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen işgalci sayısının 5200’e ulaştığı, baskınlara katılanlar arasında askeri kıyafetli işgal ordusu askerlerinin ve Yahudi din okulu öğrencilerinin de olduğu belirtildi.

Kudüs Araştırma Merkezi’nin raporunda, Ağustos ayında Mescid-i Aksa’ya toplam 2841 işgalcinin baskın düzenlediği bildirildi.

Raporda, işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme izni vermekle kalmadığı, sözde heykel cemaatlerinin Mescid-i Aksa güneyinde müzikli festival düzenlemelerine de müsaade ettiği kaydedildi.

Kudüs Araştırma Merkezi, Yahudi yerleşimcilerin söz konusu festivalde Telmudi ayin yaptıklarını ve içki içtiklerini ifade etti.

Raporda, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa görevlilerine ve cemaatten birçok kişiye Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezaları verdiği de hatırlatıldı.

Kudüs Araştırma Merkezi Müdürü Imad Avvad, yıl sonuna kadar 50 bin işgalcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesinin beklendiğini, bunun da geçen yıla göre yüzde 200 ve 2009 yılına göre yüzde 900 artış anlamına geldiğini söyledi.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı