44 YAHUDİ ve 33 AMERİKAN Askeri Mescidi Aksa’da

Kudüs’teki Vakıflar ve İslami İşler Dairesi, Amerikan askerlerinin sivil kıyafetlerle ve bir işgal subayı eşliğinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini açıkladı.

Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin ve Amerikan askerlerinin baskınının 1967’den bu yana tümüyle işgal güçlerinin kontrolünde olan El-Mağaribe Kapısı’ndan girmeleriyle başladığını ve Es-Silsile Kapısı’ndan çıkmalarıyla sona erdiğini ifade etti.

İşgal güçlerinin öğleden sonra da baskına izin verdiği ve bugün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen yerleşimci sayısının artmasının beklendiği kaydedildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

İlgili Haberler

Blinken Siyonist İsrail İçin Ortadoğu Turunda

İngiltere’de Yüz Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü

Esir Siyonist Kadın Askerler Netanyahu’dan Savaşı Durdurmasını İstedi