2 Günde 533 YAHUDİ’den MESCİDİ AKSA’ya Baskın

Quds Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, 192 Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya girdi ve işgal güçleri baskını tamamlayıp Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıncaya kadar yerleşimcilere eşlik etti.

Tepeden tırnağa silahlı özel kuvvetler askerlerinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda Yahudi yerleşimciler için güvenlik önlemleri aldıkları ve baskının ardından Mescid-i Aksa’dan çıktıkları ifade edildi.

Baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin elbiseleri üzerinde sözde heykelin resminin yer aldığı ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa avlusunda Yahudi rehberlerden heykel hakkında bilgi aldıkları kaydedildi.

İşgal güçlerinin El-Meclis Kapısı yakınlarında Filistinli bir genci gözaltına aldığı ve Eski Belde semtindeki bir karakola götürdüğü, Mescid-i Aksa bekçilerinden birinin de bu sabah Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediği belirtildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ederken, dün sabah saatlerinde ve öğleden sonra yapılan baskınlara 341 Yahudi yerleşimcinin katıldığı bildirildi.

İlgili Haberler

Esir Siyonist Kadın Askerler Netanyahu’dan Savaşı Durdurmasını İstedi

Siyonist Yerleşimciler Bir Filistinliyi Şehit Etti

Siyonistler Filistin İşgal Topraklarından Kaçıyor