11 FİLİSTİNLİ Daha İŞGAL Rejimince Gözaltına Alındı

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Yaka’nın kentlerine ve beldelerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve 11 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Batı Yaka’da 11 kişiyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınanların işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıkları için aranan kişiler olduğunu öne sürdü.

İşgal ordusu, bildiride ayrıca, Selfit kentinin doğusundaki İskaka beldesinde yapılan baskın ve aramalarda silah ele geçirildiğini iddia etti.

Filistinli Esir Kulübü ise yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Beytlahim’e bağlı El-Hıdır beldesinde 22 yaşındaki Ahmed Yusuf Musa ve 17 yaşındaki Cevdet Muhammed Subeyh’i gözaltına aldığını açıkladı.

İşgal güçleri Kalkiliya’da da Ubeyde Süleyman ile 17 yaşındaki Mahmud Davud ve 17 yaşındaki Mahmud Burhum’u gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Ramallah’a bağlı Kuber beldesinden Huzeyfe Lütfi El-Begusi’yi ve Kudüs’e bağlı El-Ayzeriyye beldesinden Muhammed Hüseyin Matar’ı, Kudüs’ten de 17 yaşındaki Ahmed Abd Ebu Ğannam isimli genci gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus’tan Halid Şeride’yi, Cenin’den Muhammed Adnan Abid’i, El-Halil’in Dura beldesinden Udey Avavide’yi gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin Kalkiliya’nın güneyindeki Azbetu Selman beldesine de baskın düzenleyerek bir kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

İlgili Haberler

HAMAS: Filistin Halkını Tasfiye Etmek İsteyenler Yargılanmalı

Hamas: Aksa Tufanı Taşlı İntifadanın Devamı

İsrail Baskınlarında 1 Şehit 15 Yaralı