1 Ay İçinde 2800 YAHUDİ İşgalci, AKSA’ya Baskın Yaptı

Filistin Araştırma Merkezi’nin açıkladığı verilere göre Haziran ayında 2800 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Merkez, Haziran ayında Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara katılan Yahudi yerleşimci sayısının daha önce görülmemiş bir şekilde arttığına dikkat çekti.

Geçen ay 2550 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini bildiren Filistin Araştırma Merkezi, baskınlara sözde heykel öğrencilerinden de 250 kişinin katıldığını belirtti.

Filistin Araştırma Merkezi, geçen ay Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyenler arasında fanatik Yahudi haham ve milletvekili Yehuda Glick’in de olduğunu ve Glick’in Doğu Kudüs’ün işgalinin yıldönümü münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ifade etti.

Geçen ay işgal güçlerinin Ramazan münasebetiyle Mescid-i Aksa’da itikafta olan Filistinlileri zorla dışarı çıkardığına dikkat çeken Filistin Araştırma Merkezi, baskına katılan Yahudi yerleşimci sayısının işgal yönetiminin planlarının göstergesi olduğunu bildirdi.

Bildiride, Yüzyılın Anlaşması planının işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı bölme arzusunu körüklediği kaydedildi.

Filistin Araştırma Merkezi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’yı belli dönemlerde kapatarak ve belli saatlerde de Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına açarak zaman ve mekan bakımından bölünmesine zemin hazırladığını belirtti.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı