Amerika Savunma Bakanı SİYONİST İSRAİL’DE

TelAviv’de Siyonist rejim cumhurbaşkanı Rueven Rivlin, Siyonist başbakan Benyamin Netanyahu ve Siyonist savunma bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü.

Pentagon şefi Jim Mattis, 5 günlük Orta Doğu programı çerçevesinde Suudi Arabistan’dan sonra ikinci durağı olan Kahire’den Perşembe akşamı Tel Aviv’e geçti.

İşgal altındaki Filistin topraklarında Siyonist rejim yetkilileri ile görüşen Mattis, Siyonist rejim savaş bakanı Avigdor Lieberman ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında bir basın açıklaması yaptı.

GÖZAT  Netanyahu-Trump Buluşması; Masada KUDÜS ve İRAN Var

Mattis, tarafından yapılan açıklamada Amerika Birleşik Devletleri’nin bölgedeki tehditler karşısında müttefik ülke olan İsrail’in tamamen yanında olduğu belirtildi. Mattis, Trump yönetimi olarak Tahran’ın sahip olduğu balistik füzelerin, Hizbullah’a verdiği desteğin ve Beşer Esed’e verdiği desteğin İsrail açısından ne anlama geldiğinin farkında olduklarını ifade etti.

Suriye yönetiminin kimyasal silahlarını imha etmesini öngören anlaşmaya riayet etmediğini ileri süren Mattis, “uluslararası kamuoyu Suriye’nin kimyasal silahlara sahip olduğu konusunda hiçbir şüphe taşımamaktır” ifadelerini kullandı.

GÖZAT  İsrail: Hamas, İran'dan Savaş Teknolojisi Aldı

Bu bağlamda ABD’nin Orta Doğu’daki müttefiklerinin İran, Suriye, Hizbullah ittifakından doğan tehditler karşısında yalnız olmadığını vurgulayan Mattis, “bölgedeki müttefiklerimizle askeri koordinasyonumuzu arttırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mattis, “IŞİD’e yönelik operasyonların yanı sıra, İran’a karşı da harekete geçilmesi gerektiğinin farkındayız. İran, İsrail’i ve komşularına açık bir tehdittir. Görüşmemizde bir başka derin mevzuyu da masaya yatırdık ki o da şudur: İsrail’in bölgedeki diğer müttefiklerimizin bölgede maruz kaldıkları güvenlik sorunları karşısında pratik adımlar atma ve ortak çıkarlarımızı hep birlikte koruma noktasında anlaştık” ifadelerini kullandı.

GÖZAT  MOSSAD Şefi Cohen: İran Daimi Düşmanımızdır!

Siyonist rejim savaş bakanı Lieberman ise Mattis ile yaptıkları görüşme sonrasında şu iafdeleri kullandı: “Kuzey Kore, Tahran, Şam ve Beyrut hattında kurulan Şeytan Ekseni bölgede yalnızca İsrail’i değil, bütün dünyayı tehdit ediyor. Suriye’deki kimyasal saldırı sonrasında ABD’nin Suriye rejimini hedef alan füze saldırılarını destekliyoruz. Bu adım, rejime gönderilen anlamlı bir mesaj oldu”.