Amerika, Hamas-Kassam Komutanını TERÖR LİSTESİNE ALDI

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ebu Enes el-Ghandour olarak da bilinen kişinin, ABD’nin ulusal güvenliğine, dış politikasına ve ekonomisine tehdit oluşturduğu için bu listeye dahil edildiği bildirildi.

GÖZAT  Şehit Kassam Komutanının Eşi İNTİKAM İSTEDİ

El-Ghandour’un ABD yasalarına konu mal varlığının bloke edildiği belirtilen açıklamada, ABD vatandaşlarının da bu kişiyle herhangi bir iş yapmasının yasaklandığı kaydedildi.

GÖZAT  Hamas Lideri - Kassam Komutanı YAHYA SİNVAR Hakkında Bilinmeyenler

Açıklamaya göre Hamas komutanı olan Al-Ghandour, 2006 yılında İsrail Savunma Güçleri’ne yönelik bir saldırıya destek vererek, 2 İsrail askerinin ölümüne sebep oldu. Açıklamada, bu saldırı sırasında Fransa ve İsrail vatandaşı olan Gilad Shalit’in de kaçırıldığı belirtildi.

GÖZAT  Şehit Kassam Komutanı Törenle Toprağa Verildi

ABD’nin terör listesine aldığı El-Ğandur, Kassam Tugayları’nın Kuzey Gazze komutanı. Siyonist asker Gilat Şalit’i esir almak ve işgal askerlerine yönelik feda eylemleri yapmakla suçlanıyor. 2002 ve 2012 yıllarında suikastlara maruz kaldı. 6 yıl işgal rejimi, 5 yıl da Filistin Yönetimi zindanlarında kaldı.

İşgalci İsrail’den yana politikalar sürdüren ABD yönetimi daha önce de Kassam komutanlarından Muhammed Dayf, Yahya Sinvar, Ruhi Muştehi ve Fethi Hammad’ı işgal rejiminin öne sürdüğü gerekçelerle terör listesine almıştı.