ZAFER DİRENENLERİN: AÇLIK GREVİNE İsrail’in Geri Adımıyla ARA VERİLDİ

Esir İşleri Heyeti Başkanı İsa Karakı’ yaptığı açıklamada, esirlerle cezaevleri yönetimi arasında Askalan Cezaevinde yapılan ve 20 saat süren görüşmelerin ardından cezaevleri yönetiminin esirlerin taleplerini kabul ettiğini ve esirlerin açlık grevini sonlandırdıklarını söyledi.

GÖZAT  İSLAMİ CİHAD: Filistinli Esirlerin Açlık Grevinin TEK SONUCU ZAFER

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan 1600’den fazla Filistinli esir, uluslararası sözleşme ve antlaşmaların güvence altına aldığı bazı hakların verilmesi için 17 Nisan’da açlık grevi başlatmıştı.

Esirler idari cezaların kaldırılması, tek kişilik tecrit odası politikasına son verilmesi, aile ziyaretlerinin düzenlenmesi, hasta esirlere yönelik ihmal politikasının son bulması gibi insani ve meşru taleplerle direnişe başladı.

GÖZAT  Şeyh Mahir Hammud: Filistinli Direnişçiler ÜMMETİN AYDINLIK YÜZÜ

Esirlerin taleplerini görüşüp çözüm bulmak yerine baskı ve sindirmeyi tercih eden cezaevleri idaresi, bu süre içinde baskılarını artırarak, esirlerin kullandığı elektrikli aletlere, elbiselere ve örtülere el koydu. Uzun süren açlık grevi nedeniyle fazla kilo veren ve giderek sağlıkları bozulan esirlere ise gereken ilgi ve alakayı göstermedi.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü yayınladığı basın açıklamasında, esirleri bekleyen ve dönüşü imkansız ağır sağlık sorunları hakkında uyararak, ilgili taraflardan çözüm bulmalarını istedi.

GÖZAT  Esir KASSAM Komutanı: SABIR İle Direnişe Devam

Filisinli Mahkumlar Derneği Başkanı Kaddura Faris de, açlık grevindeki mahkumlar ile İsrail Cezaevi İdaresi arasında varılan anlaşma neticesinde bugün açlık grevine “ara verildiğini” söyledi.

Faris, Filistinli mahkum Mervan Bargusi ile açlık grevine liderlik eden diğer mahkumların İsrailli yetkililerle yaptığı 20 saatlik pazarlığın neticesinde açlık grevine “ara verme” kararı aldıklarını belirtti.

GÖZAT  Esir Gazeteci El-Gig: Taleplerimiz Karşılana Kadar AÇLIK GREVİNDEYİZ

Siyonist İsrail Cezaevi İdaresi’nden yapılan açıklamada da “varılan anlaşma üzerine mahkumların açlık grevini sonlandırdığı” kaydedildi.

Anlaşmanın detayına ilişkin ise ilgili taraflardan herhangi bir açıklama yapılmadı.