ABD – Pence: TRUMP, Daima İSRAİL’in Yanında

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Amerika-İsrail Milli Konseyi konferansında yaptığı konuşmada İran’ın nükleer meselesi, antisemitizim ve  Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması başta olmak üzere her konuda İsrail’i desteklediğini söyledi.

Amerikan başkan yardımcısı Mike Pence ayrıca, İran’a yönelik asılsız suçlama ve iddialarının devamında İran’ın nükleer silaha ulaşmasına izin verilmeyeceğini ileri sürdü.

İRNA’nın haberine göre, Pence, Amerika-İsrail Konseyi (IAC) oturumunda yaptığı konuşmada, İran’ı, nükleer silaha ulaşmaya çalışmakla suçlarken, ”Amerika hiç bir zaman İran’a bu fırsatı vermeyecektir” dedi.

Amerikalı yetkilinin bu küstah açıklaması, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun yayınladığı 13 raporda İran’ın nükleer çalışmalarının barışçı olduğunu bildirdiği bir zamanda yapılıyor.

Pence, daha önce de Trump ve Netanyahu’nun açıklamaları doğrultusunda, İran’ı, nükleer silahlara ulaşmaya çalışmakla suçlamıştı.

Amerikalı yetkili, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıktığına işaretle, İran’a yönelik en sert yaptırımların devam edeceğini ve tüm dünyanın Amerika’nın İsrail’in yanında durduğunu bilmesini istediğini söyledi.