ABD ve İSRAİL, Gazze’yi FİLİSTİN’den Koparmak İstiyor!

İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Nafiz Azzam, İsrail ve Amerika’nın Gazze Şeridi’ni Filistin’den koparmaya çalıştığını söyledi.

Azzam, İslami Cihad ve Hamas hareketlerinin bu konunun tehlikelerinin farkında olduğunu fakat konudan tüm Filistinlilerin sorumlu olduğunu ifade etti.

Filistin Medya Platformu’nun Gazze kentinde düzenlediği basın buluşmasına katılan Azzam, Gazze Şeridi’nin bölünmesi planının başarısız olması için Filistin Yönetimi’nin büyük adımlar atması gerektiğini bildirdi.

Azzam, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı son iki yılda Gazze Şeridi aleyhine aldığı kararlardan geri adım atmaya davet etti.

Bazı icraatların Filistin’de birliğin sağlanmasına yardımcı olmadığını kaydeden Azzam, işgal rejiminin politikaları ve iç bölünme sebebiyle Filistin halkının kat kat bedel ödediğini belirtti.

Filistinlilerin anlaşmazlıklarını bir kenara bırakarak ortak paydada birleşmeleri gerektiğini dile getiren Azzam, Arap ve İslam ülkelerinin desteği olmadan Filistinlilerin hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi.

Azzam, Amerika’nın ve İsrail’in Yüzyılın Anlaşması’nın uygulanması için destek bulma çabalarının başarısız olacağını ifade etti.

İslami Cihad lideri, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmaya çalıştığını, birçok çevreye Filistin halkının ölmeyeceği mesajını gönderdiğini söyledi.