ABD Heyeti, Kudüs Elçilik Görüşmelerini Sürdürüyor

ABD Temsilciler Meclisi’nin Ulusal Güvenlik Alt Komitesi Başkanı Cumhuriyetci üye Ron DeSantis’in başkanlığındaki  ABD’li Kongre heyetinin, Cumartesi günü geldiği İsrail’de İsrailli siyasiler ve Başbakan Benyamin Netanyahu ile buluşacağı  belirtiliyor.

Siyonist rejim dışişleri bakanı yardımcısı da ABD heyetiyle yaptığı görüşme ardından ABD elçiliğinin Kudüs’e aktarılmak istenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

GÖZAT  İsrail, ABD Elçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına Hazırlanıyor

İ24 kanalına göre, Kongre heyetinin  ABD Büyükelçiliği’nden Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması meselesini hem pratik hem de siyasi olarak değerlendireceği bir ziyaret için işgal altındaki Filistin topraklarına geldiği kaydedildi.  Bu arada, heyetin bu çalışmalarla ilgili olarak Kongre’ye bir rapor sunması beklendiği ifade erildi.

ABD’nin yeni  Başkanı Donald Trump’ın bir süre önce Washington’u ziyaret eden siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya büyükelçilik meselesini “büyük bir dikkatle” değerlendirdiğini söylediği anımsatılıyor.

GÖZAT  Kudüs Müftüsünden Amerikan Elçiliği Açıklaması

Filistinliler, ABD’nin elçiliği Kudüs’e aktarmasına ağır eleştiriler yöneltmekteler. Filistin Özerk Yönetim Teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas, ABD elçiliğinin Telaviv’den Kudüs’e aktarılmasının oluşturacağı tehlikelere dikkat çekerek, bunun bölge güvenliği üzerinde büyük tahribat ve yan etkiye neden olabileceğini söyledi.