ABD Heyeti Kudüs Elçilik Görüşmeleri İçin Tel-Aviv’de

Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook hesabından Amerikan heyetinin gelişini haber veren işgal parlamentosu Knesset üyesi Yehuda Glick, heyetin kalacağı 24 saatlik süre içinde elçiliği Kudüs’e taşıma konusunu siyasi ve pratik açısından ele almak için başta Başbakan Benyamin Netanyahu olmak üzere bazı yetkililerle görüşeceğini söyledi.

Amerika’nın yeni seçilmiş başkanı Donald Trump gerek seçim kampanyasında gerekse de yemin ettikten sonra, Amerikan elçiliğini Kudüs’e taşımak istediklerini söylemiş, daha sonra verdiği söze bağlı olduğunu teyit etmişti.

GÖZAT  Amerika'nın Siyonist İsrail Elçisi Kudüs'ü Seçti

Ancak geçen ay işgal rejimindeki bir gazeteye röportaj veren Trump, “Konuyu düşünüyorum. Olup biteceklere bakacağız. Ancak bu kolay bir karar olmayacak” demişti.

Trump’ın bu kararı Kudüs’ü işgal altında bir şehir olarak gören ve çevresinde yapılan yerleşkeleri yasa dışı ilan eden BM kararlarıyla çelişiyor.

GÖZAT  Amerika Elçiliğini Kudüs'e Taşımaya Çalışıyor

BM’nin Kudüs’ü işgal altında bir şehir görmesi nedeniyle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülke elçiliğini Tel Aviv’de bulunduruyor. İşgal rejiminin Kudüs’ü ilhak etmesini gayri meşru gören uluslararası camia işgal rejiminin bu yöndeki niyetine karşı çıkıyor.

Amerika’nın elçiliğini Kudüs’e taşıma kararına sert tepki gösteren Filistin direniş grupları, kararı savaş ilanı kabul ettiklerini belirtirken, FKÖ de işgal rejimini tanıma kararını geri çekmekle tehdit etti.