Abbas’ın Polislerinin Katlettiği Filistinliye Dair Ayrıntılar Ortaya Çıktı

Filistin İnsan Hakları Merkezi, Mahmud Abbas yönetimine bağlı polislerin Tulkerem’e düzenledikleri baskında, Tulkerem Mülteci Kampı ahalisinden Abdülkadir Muhammed Zakdah isimli bir genci silahlı saldırıyla öldürmelerinin ayrıntılarını ortaya çıkardı. 

Merkez’in yaptığı açıklamada Filistinli polislerin düzenledikleri baskında, işgal güçlerine karşı kullanılan demir barikatları kaldırmak istemesi üzerine silahlı gençlerle polis arasında çatışma çıktığını, bu sırada 21 yaşındaki Abdülkadir Muhammed Zakdah’ın ateşli silahla yaralandığını, tedavi için Sabit Sabit Hükümet Hastanesi’ne kaldırıldığını, ancak hastaneye ulaştırıldıktan hemen sonra hayatını kaybettiğini, onun ölümünün açıklanması üzerine gençlerin de cinayeti protesto amacıyla lastikler yaparak gösteriler düzenlediklerini dile getirdi. 

Zakdah’ın ailesi, polisin çocuklarını kasten vurarak öldürdüğünü dile getirerek güvenlik güçlerini suçladı. 

Zakdah’ın amcası, polisin olaylar sırasında toplanan ahalinin üzerine doğrudan ve kasıtlı bir şekilde ateş ettiğini, bu sırada yeğeninin vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini söyledi. 

Dün sabah saatlerinde, Filistin direnişinin işgal güçlerinin baskınlarına karşı kurmuş olduğu demir barikatların güvenlik güçleri tarafından kaldırılmasına halkın karşı çıkması üzerine yaşanan gerginlik esnasında polisin silahlı saldırıda bulunması Abdülkadir Zakdah isimli gencin öldürülmesine birçok kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. 

Bölge ahalisi güvenlik güçlerinin söz konusu demir barikatları kaldırmasına tepki göstermiş ve bu barikatların işgal güçlerinin saldırıları esnasında onları engellemede işe yaradığını dile getirmişlerdi. 

Bunun üzerine polisler demir barikatların kaldırılmasına engel olmaya çalışan ahalinin ve gençlerin üzerine ellerindeki silahlarla yoğun bir şekilde ateş etmeye başlamışlardı.

Çıkan gerginlik sırasında polislerin evlerin çatılarına çıkarak aynen işgal askerlerinin yöntemleriyle saldırılar düzenledikleri belirtildi.